Google+ Followers

KORANG KAWAN AKU

Friday, March 20, 2009

suka-suki....;p

tau la nape..tetiba rasa nak post menda alah nih..hehee
buat pengemar2 kambing,
saksikan lah..hahaa~


( Kambing Kacukan )


( Bebiri Dorset Horn )


( Kambing Saanen )

( Bebiri Polled Dorset )

entry ini tiada kaitan dengan saya..
dan buat encik jangg _ _ _,
suka x tengok sume ni?? mbekkk...hahahaaa..sonoknye ;))

Saturday, March 7, 2009

esaimen dan makan..hihi

salam sume..masa untuk update..hehe
proses pembelajaran??

ape yang kita dapat lihat dan tafsir dari sudut perkataan 'belajar' itu sendiri?..sekadar bingkisan pendapat, belajar merupakan proses kita mempelajari, memahami, dan mendalami sesuatu ilmu..x kira lah apa yang kita belajar tu sesuatu yang baru atau tidak, sesuatu yang akan diguna pakai atau tidak dalam kehidupan seharian kita, namun ia tetap merupakan sesuatu ilmu..kerana konteks belajar itu sendiri luas..sehinggan kan ada yang menyebut, tuntutlah ilmu hingga ke menara gading..dan tuntutlah ilmu hingga ke liang lahad..hehe

*********************************************

esaimen2!!!!!!

wahh..manyak kerja maa! financial lagik, management lagik, presentation market, law, tax,....sumenya hanya menunggu masa untuk disiapkan..kata orang, "kalau buat kerja last minute, jadi camni la"..memang diakui, ade kerja last minute yang aku buat..macam law ngan tax. tu sebab kerja besar means kerja group..tapi kalau kerja yang datang by a week dan menuntut penghantaran yang cepat (macam dilevery process lak..hehe ;p ), yang tu akan jadi kalut sket la..

tapi biasa la kan..as a student,
masa ni memang kita akan rasa..."ishhh...banyak kerja ni!! camna nak siapkan sekaligus..x suke2! "..
tapi, cuba kita tanya pada mereka- mereka yang dah berkerjaya, confirm dorang akan cakap.. "sangat rindukan masa belajar dulu..rasa nak balik semula ke sekolah, ke universiti"...haaa...btol x aku cakap?? heheee~

<<------sebahagian dari mereka ;)

*********************************************


secara tidak sedar, makan dan makan dan mamam lak..hihiii., berat badan dah naik..
x sangka pulak jadi mendadak camni..loker baru sahaja dipenuhi dengan makanan, bak kata miji dan k.ana (mmber dan romate)..loker dan peti fastfood..hahah ;D~~

"pp (panggilan manja abang aku merangkap doktor peribadi..haha),
cane ni?
berat da naik la...
camne nak kurangkan ek?
susah ni..sekali dah naik memang susah.."



menurut ayat diatas, saya mahu kurangkan tanpa senam..hahaha...bole ke?
nak kurangkan makan pun masalah jugak..x boleh tahan tengok makanan..;p
korang ade tips x??hehe

Thursday, March 5, 2009

kernaku anakmu ;)

insan yang amat bermakna buatku..
selamanya
~umi. abah. pp. nanan. wewek~
kerana aku insan itu..
yang dilahirkan dan ditakdirkan berada disini..
kiranya kami alpa dengan perihal duniawi,
hadirkanlah cinta-MU YA ALLAH
ke dalam hati kami..
sesungguhnya kami mencari keredhaan-MU diatas muka bumi ini..
buat mumy dan babah yng senantiasa diingati...
KERNA KU ANAKMU..
jauh disudut hati,
akan ku buktikan segalanya padamu..
KEBAHAGIAAN untukmu..KEJAYAANKU untukmu
selagi kudrat masih menyebelahiku..
segala-galanya buatmu..INSYAALLAH
dirimu berharga dari segala-galanya