Google+ Followers

KORANG KAWAN AKU

Saturday, March 7, 2009

esaimen dan makan..hihi

salam sume..masa untuk update..hehe
proses pembelajaran??

ape yang kita dapat lihat dan tafsir dari sudut perkataan 'belajar' itu sendiri?..sekadar bingkisan pendapat, belajar merupakan proses kita mempelajari, memahami, dan mendalami sesuatu ilmu..x kira lah apa yang kita belajar tu sesuatu yang baru atau tidak, sesuatu yang akan diguna pakai atau tidak dalam kehidupan seharian kita, namun ia tetap merupakan sesuatu ilmu..kerana konteks belajar itu sendiri luas..sehinggan kan ada yang menyebut, tuntutlah ilmu hingga ke menara gading..dan tuntutlah ilmu hingga ke liang lahad..hehe

*********************************************

esaimen2!!!!!!

wahh..manyak kerja maa! financial lagik, management lagik, presentation market, law, tax,....sumenya hanya menunggu masa untuk disiapkan..kata orang, "kalau buat kerja last minute, jadi camni la"..memang diakui, ade kerja last minute yang aku buat..macam law ngan tax. tu sebab kerja besar means kerja group..tapi kalau kerja yang datang by a week dan menuntut penghantaran yang cepat (macam dilevery process lak..hehe ;p ), yang tu akan jadi kalut sket la..

tapi biasa la kan..as a student,
masa ni memang kita akan rasa..."ishhh...banyak kerja ni!! camna nak siapkan sekaligus..x suke2! "..
tapi, cuba kita tanya pada mereka- mereka yang dah berkerjaya, confirm dorang akan cakap.. "sangat rindukan masa belajar dulu..rasa nak balik semula ke sekolah, ke universiti"...haaa...btol x aku cakap?? heheee~

<<------sebahagian dari mereka ;)

*********************************************


secara tidak sedar, makan dan makan dan mamam lak..hihiii., berat badan dah naik..
x sangka pulak jadi mendadak camni..loker baru sahaja dipenuhi dengan makanan, bak kata miji dan k.ana (mmber dan romate)..loker dan peti fastfood..hahah ;D~~

"pp (panggilan manja abang aku merangkap doktor peribadi..haha),
cane ni?
berat da naik la...
camne nak kurangkan ek?
susah ni..sekali dah naik memang susah.."



menurut ayat diatas, saya mahu kurangkan tanpa senam..hahaha...bole ke?
nak kurangkan makan pun masalah jugak..x boleh tahan tengok makanan..;p
korang ade tips x??hehe

2 comments:

LaLoQuE said...

makan whole wheat bread..pastu titis sket olive oil..sehari skali cukup ler..hehe..

nuyu farhan said...

olive oil??
mn nak dpt yg tuk mkn punya?
sllunya olive oil 2 ade yg untuk minyak msk, minyak rmbut, n minayk baby..huhu

p/s:hampir telupa yg sy de sorg lg doc..hahahaaaa ;D