Google+ Followers

KORANG KAWAN AKU

Wednesday, August 26, 2009

::untuk seketika dan mungkin lama::




Ku lihat....
ku renung....

Untuk seketika dan mungkin lama
aku terlupa
akan kehidupan itu, perjuangan itu
dan saat saat yang pernah aku lalui
dek dunia kejam, momok, terobos

untuk seketika dan mungkin lama
aku terkapai kapai
hilang dibawa arus, mengongoi sendirian
mencari diri
megharap kasihmu kasihMU
ingin ku kembali padamu padaMU
aku yang jauh darimu dariMU


~YANG MAHA ESA, NAIM LILBANAT~



Saturday, August 22, 2009

::kuasa melantak yang hebat..jeng3::


Dengan ini, beta dengan lafaz Bismillah hirrohmanirrohim

mengisytiharkan esok puasa!!!
horeyyy..akhirnya saat ini sudah tiba.
tapi lain pulak bagi adik aku,
"esok pose ek? cam tak caye je"

***********************


Orang cakap, sebelum puasa ni kita kena makan banyak banyak..
mana la tau kan kot kot mengidam masa tengah puasa.
termasuklah aku,
tak tau oh nape hari ni rasa macam banyak gila benda nak makan:

first masa tengahari tadi..
duk tengah online tetiba rasa nak makan kek.
aku pun punya la geledah almari makanan, peti ais, bukak saji tapi tak jumpa..
dalam hati cakap, donut pun takpe laa..
bukan setakat donut, ape pun tarak! sume aku dah sumbat sebelum ni.


last2 nak tau ape aku buat?? hehe..

sebab teringin sangat aku pun amik la serbuk milo tu ratah gitu je..
sampai la hilang mengidam :p
*tak lama lepas tu mak aku bawak balik eskrim. banyak gila makan :D*


malam ni pulak ingatkan nak kuar cari baju raya..dengan abang n adik.
bukannya baju raya yang kitorang cari.
pergi melangkah kat makanan pulak..
beli beli bawak balik umah.
malam ni saja makan banyak gilaaaaaaaa


*adik aku hasut suh beli*


*taraaa, dah tertunai hajat*


*daging itik madu: ni adik aku hasut suh beli jugak*

lagi + nasi minyak + air mangga..


bapak banyak makan! yang tak tahan sebab kitorang 3 orang je yang ngap. buat gini dalam seminggu confirm jadik belon
muahahaa :))

tapi bak kata adik aku:
SETAHUN HANYA SEKALI..*die tiro lagu raya tu*

ape punya setahun! padahal selalu je makan banyak.
pigidahhhh...

pagi esok kita bangun makan lagi yepp..
haip haip, untuk sahur. daku tak ponteng! haha
jom sahur :)


*siang tadi da makan nasi. siap bertambah*



Tuesday, August 18, 2009

::entri kali ni adalah baik sket..hehe::


Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..


hehe..panjang sket kali ni
sehat ke semua? sehatt cikguuuu......harap gitu la yer.
semoga kita dijauhkan dari virus H1N1 yang kian menular :)

InsyaAllah, kalau takde aral melintang, sabtu ni kita pose dah..
Tak sangka kan..rasa kejap je.
paling penting, aku pun sempat la jugak merasa pose kat umah sehari sebelum balik U :)

Bulan Ramadhan ni adalah bulan yang suci..
dan kita sebagai umat islam digalakkan untuk beramal bagi memperoleh keberkatan hidup di dunia dan akhirat kelak..
banyakkan berdoa, berzikir, sunat tarawih, dah menjadi amalan biasa bila datangnya bulan Ramadhan..

dan kepada student,
masa ni la kita boleh bangun malam..
buat qiamulai ke, then kita study..hehe

Apepun,
tak sabar nak tunggu bulan pose datang..

suasana die ni yang lain sikit..
suasana berpuasa
suasana menahan lapar dan godaan
suasana beli lauk bukak pose
paling penting, suasana bukak pose ramai ramai....haaa, ni yang paling best..






..SELAMAT BERPUASA BUAT SEMUA..
selamat menunaikan ibadah