Google+ Followers

KORANG KAWAN AKU

Wednesday, June 17, 2009

::ESAIMEN,QUIZ,TEST,PRESENT


waduh waduh kok

udah mampir 3 hari ngak ngepost
gimana dong? bisa gawat gini..
hohoo *kalau salah ayat buat tak tau je k*


pertukaran bahasa, TRANSFORM! *otomen*
hehe..banyak sangat kerja skang ni.
dengan esaimen nya, quiz la, test dan presentation.
bertubi-tubi..

dan esok sepatutnya takde kelas..
tapi sebab nak habiskan presentation,*ekonomi islam*
maka, dengan ini anak bulan telah kelihatan
wahahaha :))

takde la, esok sebulat suara cakap nak buat kelas..



kumpulan aku first present sok..
tajuk kad kredit menurut islam.
haaa, sape guna kad kredit kat sini??????


baiklah anak-anak,
kad kredit menurut islam ini sebenarnya HARUS,

tetapi disebabkan cara pembayaran yang mempunyai tambahan (RIBA)

maka, hukumnya akan jatuh kepada HARAM!

haram ye anak-anak...HARAMMMMMMM


dan kalau korang nak guna kad kredit jugak,

molek lah kiranya menggunakan islamic punya kad kredit.

sekarang kan dah banyak kad kredit islam yang dikeluarkan..

lagipun, banyak keistimewaan kad kredit islam berbanding konvensional.

okey, setakat itu saja tuk hari ni.

nak prepare lak. berdebor je esok..

tapi sukeee :)


12 comments:

KhairiL's said...

hehe, slmt present esok

x da kad kredit

nuyu farhan said...

hehe..mekasih2
:)

GRuNGe said...

Selamat bertukar menjadi ultramen esok. Ehhhhh, silap. Selamat menjalani presentation. Dalam gambar di atas, manakan satu Cik Nuyu?

nuyu farhan said...

yang buat peace..hihi
sempat lagi..pdhal nak present tuh

haruan tasek said...

naga akan datang esok..tunggu untuk merosakan keadaan

AKMAL said...

ooh,,gmbr tpu ehh..
xaci2..gmbr lme tu..
ena tu grup pae pny laa..
bayar2..penalty..
ahaks,,


psst,,chicken chop 1!!
hahaha

nuyu farhan said...

to haruan:
xpe naga dtg pn..otomen ade.
hihi

to pae:
ms present fiqh tu..haha
xde la lme pn..
sem hari tu je
:p

chicken chop??
nanti nak g cari cop mohor diraja dulu..hahaha

Zumairi said...

kad kredit menurut diriku ialah...ada ok...takder lagi ok

. p i s e y . said...

huhu.molek je kata2 'anak2' tuh.ade can nak jadi ustazah yang hebat ni.haha.

bahagia keluarga anak2 untung dapat mak lagu ni =)

haha.

gudlak present!!

incik.keiroro said...

terimas ya bibik for da informasi...

tu hukum bg kad kredit...

bagaimana pula dengan kad debit ???

Muhammad 'Aizat bin Anwar Apandi said...

kad kreadit setan besor...
u can buy everything but u cannot to 'langsai' hutang on time....
nuyu cograte,dapat berapa result?

Framestone said...

rindu la pulak zaman2 nie...

ingt dulu test xstudy
asigment wat last minute
present xprepare pe2
exam lg la..selalk gitew je

akhirnya.. erm xhabis lg study nie...

out of topic--> leh je... nk face 2 face di facebook..tp dah lame xsembng dgn kamu kat sane he..23x