Google+ Followers

KORANG KAWAN AKU

Saturday, June 20, 2009

::sengal menyengal::


korang penah hilang kad bank tak?

aku tak penah hilang..tapi hampir hampir hilang ade la
semalam,
pae a.k.a roomate ajak pergi bayar yuran short sem
dengan tak semena semena aku terpaksa bawak moto
hohoo..scary :p

aku bukan la pemandu haram. lesen dah ade.
tapi tak bape pandai oh


nak dijadikan cerita, kad bank islam aku hilang.
cari punya cari still tak jumpa.

geledah loker, beg, angkat katil, laci, celah buku...

waaa..debar tahap bewok dah ni.

camne kalau betul betul hilang?

camne kalau ade orang jumpa?

camne kalau ade orang godam?
camne kalau ade orang amik duit?

camne kalau tetibe aku tengok bank: baki anda ialah 0.00 sen!
dah la duit biasiswa sem depan punya da masuk

arghhh..shit!


pae: takpe la, guna duit pae dulu.
pae: nanti kita balik, cari balik semula.
oh, sebelum tu,
pae senanye nak guna duit aku dulu. disebabkan benda alah ni hilang aku lak yang guna duit pae..hihii

sebelum keluar dari bilik,
doa menaiki kenderaan: bismillahirrohma nirrohim....amin!

aku pun bawak la dengan suka hati + penuh debaran

nak dijadikan cerita..masa tengah jalan tu,




*ini ayat pae*:
dah la drebar bru dpt lesen.
walaupon aku da lma x bwk moto,
tapi aku rasa konsep moto ni sme je ng kete.
time slow, kena guna gear rendah
nak corner ke, baru lepas bonggol ke etc..
tapi minah nie
*aku la tu*,
gear 3 je memanjang.
blom start moto da psang gear 3.
pastu gelabah lagi, nape moto xleh gerak.
cmne nk gerak sayang oiii, matikan gear tu dlu

masa nak lintas jalan pny la lma..
al maklum laa..drebar baru.
yang xtahan nya, sbelum nek moto,
nuyu pesan awal2 lagi,klu ada pe2 jadi,sorry yea..
xpe2, pae
mengucap da sbelum nek moto tu..kui3

hahaha.. cengkodok ayam betul!
takpe takpe, masa ni tak pandai lagi..
nanti tengokla, siap masuk formula 1 ni!

haha :p


pasal kad bank tu,
malam terus geledah cari
. dannn.....
yeay! da jumpa!!!! hahaha..
die terselit dekat kertas di celah baju

lain kali aku nak letak cip kat kad tu
.
kalau hilang lagi, bole miscall je

kesan dari kad bank hilang tu,

aku dapat panggilan baru dari minah pae nih,

LOKLAK, LALOK, LAGHA, TERBOLAH

sekiann..
p/s:
kalau kad bank hilang pastu kita renew,
die tuka no akaun tak?
kira die blok la kad dulu kan?
password bole same dengan kad dulu tak?


17 comments:

anakpolis said...

nsb baik si pae tu dh ckp ape aku nk ckp...hahahahha..

aku nk exam ni~~final subject..pasni merdeka ah!!!!doakn aku..

dh lame xmain brute~~

haruan tasek said...

ini adalah kesan pelupa nie

Muhammad 'Aizat bin Anwar Apandi said...

antara faktor pelupa-
makan kepala udang atau ikan atau sotong...ha3
mana ada bawa motor masuk formula 1 cik adik oi....formula GP kot

GRuNGe said...

Teringat member aku punya kes. Dia hilang dompet, pastu ada sorang member aku kasi dia henpon. Dia pun amik henpon, pastu call dia punya henset. Henset sebelah dia bunyi. Bantai gelak kami semua. Ialah, orang hilang dompet, dengan blurnya emnelefon henset sendiri dengan harapan dompet berbunyi. Wakakakaka.

nuyu farhan said...

TO PP:
haha..aku baru lagi.takpe, nanti ko balik m'sia kite lumba guna moto babah..hahaha :p

gud luck ek..wt molep :)

TO HARUAN TASEK:
hoho..kdg2 selalu gini..lagha betol
:p

TO EJAT:
xde formula 1 guna moto nuyu buat formula 2..hehehe

Evi LoLyta said...

ahah cnfirm tkt nek moto ngan nuyu hehe

nuyu farhan said...

to grunge:
a'aa, kalau da hilang tu mesti jd gelabah..
"nampak tak aku punya....,ko ingat tak aku letak kat mn"
sume ayat kuar, sume org g tanya..
bila da jumpa,
hahaha...malu sorang:p..lebih2 lagi kalau jumpa tapi benda tu dk dekat ngn kita..huhu


to eda:
mencabar tau naik ngn nuyu..haha

Anonymous said...

mencabar tahap gaban nek ng nuyu..
mjur dah mngucap pjg2..
haha
~fae~

nuyu farhan said...

hahaha..len kali nak naik lagi x ngn nuyu??ngeee~
nuyu pn ngucap awal2 gk :p

DuRiAn rUnTuH said...

memg kes naya nih..pegi la cepat bank..report pasal kad hilang..nanti pandai2 la deme

mark leil said...

agak sengal, agak2 sengal, dan sebenarnya sengal, dan juga memang sengal, serta tersangat sengal.. hahaha;D alah sengal tegal biasa..

p/s.

1. klw nak msukkn cip dlm kad bank tu, tlg msukkn skali dlm sliper jepon ak yg wane ijau ek..ak nk mscl..slalu je hilang..hehe;p

2. nek moto elok2 yep..daa~

zanetti_be said...

hehehe.moto msk gp bkn formula 1.cengkodok ayam?mcm best tue.ade resepi tak?

muhdzahari said...

hehe..terbolah? jange terbolah gitu..

kalau letak cip nanti, cip tu vibrate ye? hakhak..

nuyu farhan said...

to durian runtuh:
sebelum wt report tu da bimbang kot2 org godam dlu..huhu

to mark lei:
haha..banyok bena sengal die :p
selipar jepun?kaler ijau?
hoho..baiklah, nanti aku try letak.aku rs ade org amik wt g tandas tu..hihikk

to zanetti_be:
cengkodok ayam?mmg besh pon..hoho
resepi xleh bagi,turun temurun nenk moyang ni...haha :)

to muhdzahari:
x tahu la bakpo tebolah gini..lupa daratan sementara kot..hoho
vibrate?oh, satu idea yg bagos..gud2..

Zumairi said...

tak pandai naik moto...naik kuda jer nuyu ;-)

nuyu farhan said...

haha..betol2
lagi berani naik kuda ;p

flygurl said...

x pe2...awak hampir2 hilang je. saya pernah hilang kad bank. bukan setakat kad bank. dompet ngan beg yg bawak g kelas tu pun dh pernah hilang. hilang dekat PSZ lagi tu...
sy juga pernah hilang handphone. dua sim kad yg ada dlm hndphone tu pun turut sama hilang. so..sape yg lebih loklak kt sini? huhu...
moral story...laen kali gantung kt leher je sumer2 nye...